Дата проведення: 8.09.2018

Місце проведення: Вилкове, Одеська область

Метою фестивалю є включення гастрономічного компонента в регіональні стратегії розвитку туризму, пригостити гостей розмаїттям місцевої кухні, де переплелися традиції багатьох народів південно-східної Європи.

Гасло фестивалю – «Мандруй за смаком!».

Цільовою аудиторією є місцеві фермери, які спеціалізуються на вирощуванні рису, винограду і, звісно, риби. Кожне господарство було представлено у своїх костюмах, зі своїми символами.

У програмі прописано наступні заходи:

  •  карнавальна хода представників фермерських господарств;
  •  конкурс дитячих малюнків «Дунай на тарілці»;
  •  кулінарні майстер-класи;
  •  Openair і конкурс на краще городнє опудало.

У рамках фестивалю вперше в Україні було засновано Шеф-альянс на підтримку місцевих фермерських виробників сільгосппродукції – це добровільне об’єднання шефів, котрі візьмуть на себе зобов’язання готувати та популяризувати екологічні локальні продукти. Ініціаторами цього заходу виступили такі відомі українські й світові гастрономічні організації як SlowFoodUkraine, UkrainianSouthChefAssociation, UkrainianAssociationofChefs.

Під час фестивалю було встановлено новий національний рекорд з приготування найбільшого об’єму рибної юшки за унікальною місцевою рецептурою. Резиденція частування працювала весь день безкоштовно. Для встановлення рекорду було відведено спеціальний майданчик на підвищенні, який дозволив усім бажаючим легко спостерігати за процесом від початку й до кінця.

А ввечері організатори підготували незабутнє музичне шоу від Національного філармонійного оркестру під керівництвом відомого диригента, народного артиста України Хобарта Ерла –  І.Штраус «На блакитному Дунаї».

Для бажаючих насолодитися свіжим повітрям на березі Дунаю буде обладнано зелену зону для розміщення у наметах.

Під час фестивалю організатори забезпечили проїзд між населеними пунктами Вилкове – Приморське

«ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДУНАЙСЬКІ ГОСТИНИ»